Ultraljud

Ultraljud i tidig graviditet hos oss på Vasamamma

Ibland kan ett tidigt ultraljud göras under graviditeten. Det kan behövas inför NIPT eller vid osäker graviditetsvecka. Det finns olika former av ultraljud, där vaginalt ultraljud är en av flera former av ultraljud.

Vasamamma utför vaginalt ultraljud, samt även tidigt ultraljud och tillväxtultraljud. Vi på Vasamamma har egna privata gynekologer i Vasastan och kan hjälpa dig med tidigt ultraljud samt vaginalt ultraljud och tillväxtultraljud. 

Kontakta gärna våra privata gynekologer i Vasastan – Stockholm. Vi kan då hjälpa dig med tidigt ultraljud, vaginalt ultraljud och tillväxtultraljud. Kontakta oss på Vasamamma som är en privat gynekolog och barnmorskemottagning i centrala Stockholm. 

Vasamammas privata ultraljud utförs endast av specialistläkare och barnmorskor med hjälp av marknadens modernaste maskin. Tidigt ultraljud bör göras tidigast graviditetsvecka 6-8 för att kunna konstatera om hjärtat börjat slå. 

Vi på Vasamamma har möjlighet att göra både tidigt ultraljud och traditionellt ultraljud fram till graviditetsvecka 12+6.Undersökning utförd av barnmorska. Pris: 970 kr 

Undersökning utförd av läkare. Pris: 1390 kr Hos oss kan du betala dina köp via Klarna.

Strålsäkerhetsmyndigheten som arbetar för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning rekommenderar att gravida kvinnor endast genomgå ultraljudsundersökningar när det finns ett medicinskt syfte.  

Du kan läsa mer på  stralsakerhetsmyndigheten.se