Cellprov

Gör ditt cellprov regelbundet hos oss på Vasamamma

Regelbunden cellprovtagning gör att man kan upptäcka cellförändringar innan de utvecklas till cancer. De flesta cellförändringar läker ut av sig själva men ibland kan det behövas behandling. Nu kan du utföra ditt cellprov hos en privat gynekolog, här på Vasamammas privata barnmorskemottagning.

Kontakta gärna oss på Vasamamma i Stockholm när du fått din kallelse. På så sätt kan du boka och utföra ditt cellprov hos en privat gynekolog. Ett cellprov bör således utföras med ca 3 år mellanrum. Har du fått en kallelse till cellprov? 

Kontakta våra privata gynekologer på Vasamamma redan idag om du har frågor angående ditt cellprov. På så sätt kan vi snabbt hjälpa dig vidare med att utföra ditt cellprov. Boka direkt här på Vasamammas privata gynekologmottagning i Stockholm.

Online

Du som har en kallelse kan boka din tid online. Tag med dig kallelsen och legitimation. 

OBS!  Tiden som står på kallelsen är enbart en hålltid och det kan det uppstå väntetid. Observera att du behöver avboka tiden du är kallad på om du inte kan komma. Det gör du lättast på 1177. Din remiss är giltig i 1 år.

 


Annan mottagning

Det går också bra att vända sig till en annan barnmorskemottagning om våra tider inte passar. Du är välkommen att ta ditt cellprov hos oss även om du är kallad till en annan mottagning i Stockholm. 

För mer information klicka på länken:  

1177 Gynekologiskt-cellprov

Förberedelser

Du ska inte lämna cellprov om du har pågående mens. För att få ett så bra prov som möjligt bör du ett dygn före provtagningen inte ha samlag, annat penetrerande sex eller använda några läkemedel vaginalt. Du ska inte heller göra slidsköljningar. Provtagningen är helt riskfri och det går bra att ta provet om du är gravid. Det tar ca 6-8 veckor för att få provsvaret. Svaret skickas hem till den adress du är folkbokförd på.