Privat mödravård

MVC Programmet Vasamamma 

Vi på Vasamamma är stolta att presentera de första privata mödravårdsprogrammen i Stockholm. Programmen är till för er som önskar en mer komplett vård under er graviditet. Ni kan själva välja hur mycket mer vård och stöd ni vill ha. Vi vill tillgängliggöra den bästa möjliga mödravård som finns i världen.

Basprogrammen och våra utökade mödravårdsprogram

De basprogram som erbjuds idag i Sverige är vård i världsklass. Dessa program är kostnadsfria för er som väljer att ge oss förtroendet att ta hand om er under er graviditet. Vi samarbetar med Stockholms läns landsting. Vasamammas privata program erbjuds utöver dessa kostnadsfria basprogram.

Vi vill ta vården för gravida mycket längre. Baserat på forskning om vad kvinnor eftersöker under sin graviditet har vi skapat tre utomordentliga program. Alla är unika i sitt slag och vi strävar hela tiden efter att göra dem ännu bättre. 

Läs mer om basprogrammen under GRAVID

 

VÅRA TJÄNSTER

Generöst med läkarbesök. 
Idag har de flesta mottagningar begränsade möjligheter  att erbjuda tidiga läkarbesök. Vi anser att dessa är en del i trygga och säkra graviditeter. Våra erfarna specialistläkare finns tillgängliga för er.  

 
Obegränsat antal besök hos barnmorskan. 
Vanligtvis läggs inga besök under graviditetens första 20 veckor annat än inskrivningsbesöket. Under den tiden uppstår många frågor och känslor och vi har skapa utrymme för detta. Under den tidiga graviditeten utför vi även många fler viktiga fysiska undersökningar och tester i samband med planerade besöken. Ni är välkommen att komma på så många besök som ni önskar. Nedan kan ni läsa om våra utökade undersökningar och tester. 

Flera undersökningar i samband med ert besök. 
Normalt under en graviditet kontrolleras röda blodkroppar samt blodsocker vid enstaka tillfällen. Hos oss kontrollera vi dessa prover vid varje besök. 

Hälsokontroller 
Ni får lämna blodprov för att undersöka följande:  

D-vitamin har en viktig roll i utveckling av fostrets hjärna och skelett. Vi anser att det är viktigt att känna till eventuella brister.

Kobolamin (B-12) har en viktig roll för utvecklingen av fostrets hjärna och blodbildning. 

Folsyra (Folatminskar risken för ryggmärgsbråck som är en missbildning hos fostret. Brist av B-vitamin har bland annat kopplats till tidig förlossning och låg födelsevikt.  Denna vitamin är viktig för järnupptaget, blodbildningen och nervsystemets uppbyggnad.

Calcium är viktigt för fostrets bildning av skelett. Om du under din graviditet har ett underskott av calcium har du större risk att utveckla benskörhet senare i livet.  

Zink är ett av de svåraste ämnen att ta upp i kroppen. Det är ett viktigt ämne för både mamman och fostrets utveckling. Brist på Zink kan kopplas till komplikationer som missfall, missbildningar och låg födelsevikt.  

Provsvaren tas om hand av er barnmorska, avvikande provsvar bedöms vidare av en gynekolog. Vi ringer och meddelar så snart svaret kommit till oss.  

Längre besök. 
Det är skönt att slippa stressa hos barnmorskan och samtidigt är det viktigt att hinna att diskutera allt och få all information samtidigt som barnmorskan skall hinna göra allt arbete som hon är ålagd att göra för er med bästa möjliga kvalitet. 

 Profylax.
Nu har vi glädjen att erbjuda er att delta i Vasamammas egna profylaxkurs samt föda utan rädsla kurs. Det är verktyg vi erbjuder för att öka er känsla av kontokontroll innan och i samband med förlossningen.

Anknytningskurs 
En viktig kurs för alla blivande föräldrar som tar sitt kommande föräldraskap på allvar. Kursen vill skapa medvetenhet kring anknytning och vad det innebär för oss som individer så att vi inte återskapar gamla invanda oönskade mönster och upprepar dem i kommande generationer. 

Extra amningsstöd efter förlossning
Tiden efter att barnet är fött är en känslig tid och alla föräldrar med nyfödda barn skulle behöva mer stöd och uppmärksamhet kring amning och allt som är nytt. Ni erbjuds individuellt amningsstöd efter förlossningen och är välkommen till gruppträffar för amning och föräldrastöd. Av erfarenhet vet vi att detta hjälper den första tiden i ert föräldraskap och ger er en positiv och trygg start.

Möjlighet till obegränsat antal onlinebesök.
Ni har möjlighet att ha kontakt med den barnmorska med ett videosamtal. Ni kan även få utbildningar online. Det betyder att ni kan vara hemma eller om det passar en kort stund på jobbet medan du talar med er barnmorska.  

 

BETALNING

Vi erbjuder möjlighet till delbetalning för våra olika program. Alla programmen kan delas på 3 eller 7 delbetalningar.

Ni har möjlighet att avbryta programmen när som helst under graviditeten och kan få full återbetalning för delar som inte nyttjats. 

Nu kan få viss skattelättnad via arbetsgivaren för delar eller hela summan. Kontakta skatteverket för mer information.  

Tala med er arbetsgivare om möjligheten att få delar av programmet ersatt som friskvård.

Vi har kontantfri mottagning. Alla betalningar görs med kort eller mot faktura.