Gravid

Vasamamma är en barnmorskemottagning utöver det vanliga och vi står för kvalitet, omtanke och trygghet.

Att planera graviditet för att bli förälder innebär för de allra flesta ett stort steg i livet. Vår ambition är att vara delaktiga från början och bidra till en positiv känsla inför er kommande föräldraskap, både till dig som bär på graviditeten och även till dig som är en viktig partner.

Vi erbjuder personlig vård utifrån era specifika behov och önskemål. Det vi vet med säkerhet är att behovet av hög tillgänglighet till en barnmorska är stort. Alla gravida som går hos oss på Vasamamma har en barnmorska som de träffar under graviditeten. Barnmorskan ansvarar för vården och finns med som ett stöd genom hela graviditeten.

På grund av risker med Covid-19 har vi skapat möjligheten att skriva in sig via video. Du kan boka ett sådant besök på 1177 genom att kicka på bokningslänken på vår hemsida. Vi skickar en länk till dig som du ska logga in dig på. Det är viktigt att du skriver ditt mobilnummer i bokningen. 

All personal på Vasamamma testas regelbundet för antikroppar för Covid 19 och vi följer strikta basala hygienrutiner för att minimera smittspridning. 

Även patienter på Vasamamma är välkomna att testa sig för antikroppar. Läs under fliken covid 19 tester. 

Våra ansvariga läkare är specialister i obstetrik och gynekologi och om behov finns för återkommande besök kommer ni att träffa samma läkare varje gång. Allt för att skapa trygghet och för er under graviditeten.

6-8 veckor efter förlossningen erbjuds alla förlösta en kontroll med sin barnmorska för att prata igenom förlossningen och göra en fysisk kontroll om önskemål finns.

Vi erbjuder föräldrautbildningar om amning och första tiden efter förlossningen. Utbildningen bokas hos barnmorskan.

Vasamamma har avtal med region Stockholm. All mödravård inklusive läkarbesök samt ultraljuden enligt basprogrammet är kostnadsfria.

På grund av Covid-19 har vi nu skapat möjlighet till inskrigning och besök via video. Du kan boka ett sådant besök på 1177 genom att kicka på bokningslänken på vår hemsida. Vi skickar en länk till dig som du ska logga in dig på. Det är viktigt att du skriver ditt mobilnummer i bokningen. 

Vi erbjuder även undersökningar utöver basprogrammet som är inte ersätts av regionen. De undersökningar vi kan erbjuda är tidiga ultraljud samt NIPT.

För dig som tillhör ett annat län och önskar hjälp med KUB kan vi tyvärr inte hjälpa till med men erbjuder dig istället ett NIPT här hos oss.

För tillfället tar vi inte emot anhöriga under några fysiska besök. Tack för din förståelse.