Gravid

– personligt utformad vård utifrån dina unika behov

Vasamamma är en barnmorskemottagning utöver det vanliga och vi står för kvalitet, omtanke och trygghet.

Att planera graviditet för att bli förälder innebär för de allra flesta ett stort steg i livet. Vår ambition är att vara delaktiga från början och bidra till en positiv känsla inför er kommande föräldraskap, både till dig som bär på graviditeten och även till dig som är en viktig partner.

Vi erbjuder personlig vård utifrån era specifika behov och önskemål. Det vi vet med säkerhet är att behovet av hög tillgänglighet till en barnmorska är stort. Alla gravida som går hos oss på Vasamamma har en barnmorska som de träffar under graviditeten. Barnmorskan ansvarar för vården och finns med som ett stöd genom hela graviditeten.

Våra ansvariga läkare är specialister i obstetrik och gynekologi och om behov finns för återkommande besök kommer ni att träffa samma läkare varje gång. Allt för att skapa trygghet och för er under graviditeten.

6-8 veckor efter förlossningen erbjuds alla förlösta en kontroll med sin barnmorska för att prata igenom förlossningen och göra en fysisk kontroll om önskemål finns.

Du erbjuds även att delta i våra kurser. För att underlätta för er att närvara erbjuder vi även föräldrautbildning på kvällstid.

Visste du att…

– efter en ägglossning så överlever ägget ca på 8-12 timmar och spermiernas
livslängd i slidan är mellan 24-48 timmar, men de kan överleva upp till 5 dagar. X-spermien, som leder till att det befruktade ägget blir en flicka, är större och har högre överlevnadstid, men är samtidigt långsammare än Y-spermien.

Har du frågor eller vill boka tid?

– vi svarar gärna på dina frågor & hjälper dig att boka tid