Cellprov

Cellprov 

Om du eller någon närstående som du bor med har feber, hosta eller andra luftvägsbesvär ber vi dig att inte besöka oss på din bokade tid. Du kan skriva till oss och meddela att du uteblir på 1177.

Du som har en kallelse kan boka din tid online.

Tag med dig kallelsen och legitimation. OBS! Tiden som står på kallelsen är enbart en hålltid, flera patienter är kallade på samma tid därav kan det uppstå väntetid. Observera att du inte behöver avboka tiden du är kallad på eftersom det INTE är en bokad tid. Det går bra att komma en annan tisdag då remissen är giltig i 1 år. Det går också bra att vända sig till en annan barnmorskemottagning om vår Drop-in tid inte passar.

Du är välkommen att ta ditt cellprov hos oss även om du är kallad till en annan mottagning i Stockholm.

För mer information klicka på länken:

1177 Gynekologiskt-cellprov

Regelbunden cellprovtagning gör att man kan upptäcka cellförändringar innan de utvecklas till cancer. De flesta cellförändringar läker ut av sig själv, men ibland kan det behövas behandling.

Förberedelse inför provtagning

Du ska inte lämna cellprov om du har pågående mens. För att få ett så bra prov som möjligt bör du ett dygn före provtagningen inte ha samlag eller annat penetrerande sex eller använda några läkemedel vaginalt.  Du ska inte heller göra slidsköljningar. Provtagningen är helt riskfri och det går bra att ta provet om du är gravid.

När får jag svar?

Det tar ca 6-8 veckor för att få provsvaret, svaret skickas hem till den adress du är folkbokförd på.