Cellprov

Cellprov – Drop in – 

Drop-in mottagningen har sommarstängt mellan v. 25 – 32 samt uppehåll under julhelger och röda dagar.Tänk på att förnya dina recept innan sommaruppehållet!

Drop-in tid för cellprovtagning är tisdagar kl. 8.00-9.30

Tag med dig kallelsen och legitimation. OBS! Tiden som står på kallelsen är enbart en hålltid, flera patienter är kallade på samma tid därav kan det uppstå väntetid. Om du ej kan komma den tid du är kallad på går det bra att komma en annan tisdag då remissen är giltig i 1 år. Det går också bra att vända sig till en annan barnmorskemottagning om vår Drop-in tid inte passar. Du behöver inte avboka tiden du är kallad på eftersom det INTE är en bokad tid.

När du kommer till mottagningen tar du en nummerlapp, fyller i uppgifterna på kallelsens baksida och slår dig ned. Vi hjälper alla i turordning. Vi reserverar oss för att vid hög belastning kan behöva stänga drop-in mottagningen tidigare.

Du är välkommen att ta ditt cellprov på vår Drop-in mottagning även om du är kallad till en annan mottagning i Stockholm.

För mer information klicka på länken:

1177 Gynekologiskt-cellprov

Drop-in mottagningen har sommarstängt mellan v. 25 – 32 samt uppehåll under julhelger och röda dagar.Tänk på att förnya dina recept innan sommaruppehållet!

Onkologiskt centrum vid Karolinska Universitetssjukhuset kallar alla kvinnor i länet till gynekologisk cellprovtagning samt screening för HPV- virus från 23 års ålder tom 64 år. Om du är osäker på när du senast gjorde ett prov kan du kontakta Screeningverksamheten på Karolinska Sjukhuset på Tel 08-123 138 20. Telefontid är måndag-fredag kl. 10.00- 11.00 och 13.00 -14.00 eller E-post: halsound@sll.se.

Varför ska man lämna prov?

Regelbunden cellprovtagning gör att man kan upptäcka cellförändringar innan de utvecklas till cancer. De flesta cellförändringar läker ut av sig själv, men ibland kan det behövas behandling.

Förberedelse inför provtagning

Du ska inte lämna cellprov om du har pågående mens. För att få ett så bra prov som möjligt bör du ett dygn före provtagningen inte ha samlag eller annat penetrerande sex.  Du ska inte heller göra slidsköljningar. Provtagningen är helt riskfri och det går bra att ta provet om du är gravid.

När får jag svar?

Det tar ca 6-8 veckor för att få provsvaret, svaret skickas hem till den adress du är folkbokförd på.